Spoštovani starši!

Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina, katerega član je tudi vaš otrok, je neprofitna prostovoljska organizacija v javnem interesu, ki se financira pretežno iz javnih sredstev. Teh je vedno (pre)malo, zato se trudimo tudi za druge možne oblike pomoči.

Ena takih je namenitev dela dohodnine za donacije; davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje upravičencev do donacij, ki so nevladne organizacije.

To je vaša pravica, ki ne pomeni nikakršne dodatne obremenitve, ampak le to, da se sredstva namesto v državno blagajno, nakažejo v korist izbrane organizacije.

V priponki najdete obrazec/zahtevo, v kateri izpolnite svoje podatke ter navedite kolikšen del dohodnine (največ 1%) namenjate našemu društvu. Izpolnjen obrazec lahko vaš otrok prinese vodniku na sestanek, na pristojni davčni urad ga bomo dostavili mi. Lahko pa to, seveda, storite tudi sami. Za več informacij kliknite tukaj.

Za vašo pomoč in sodelovanje se vam vnaprej zahvaljujemo.

Zahtevo za namenitev dohodnine lahko najdete na spodnji povezavi.

https://mladibori.si/wp-content/uploads/2021/12/zahteva-dohodnina.pdf

Taborniški pozdrav!

Similar Posts