Že skoraj dva meseca smo priča novicam o vojnem terorju v Ukrajini. Ker se taborniki tako z načeli kot z dejanji zavzemamo za mir, pravičnost in človekove pravice – predvsem na območjih nastajajočih konfliktov – smo se odzvali na klic na pomoč naše sestrske organizacije v Ukrajini (National Organization of the Scouts of Ukraine). Za prebroditev krizne situacije potrebujejo pomoč v obliki materialnih dobrin. Pripravili so seznam, kaj zbirajo in ker nihče ne ve, koliko časa se bo vojna še nadaljevala, zagotovo pa bo potrebna pomoč tudi po zaključku vojne, je poseben poudarek na toplih oblačilih, ki bodo ljudem pomagala prebroditi prihajajočo jesen in zimo.

Materialne dobrine lahko prinesete na vodove sestanke vse do 6.5.2022.

Kakšen material zbiramo?

Naprošamo vas, da zbirate izključno še uporaben, nepoškodovan material, ki ga lahko pomoči potrebni tudi takoj uporabijo.

Pri zdravilih je pomembno, da še ni potekel rok uporabe, zaželena je tudi originalna embalaža. Od oblačil zbiramo še posebej tista, ki bodo ljudem prav prišla v mrzlem obdobju leta. Prosimo, da pred oddajo oblačila pregledate – biti morajo čista, popolnoma suha in v dobrem stanju – seveda so lahko rabljena, a naj bodo takšna, da jih lahko posamezniki takoj oblečejo.

Zdravila in prva pomočZdravila proti bolečinam, protivnetna zdravila, protivirusna zdravila, pomirjevala, zdravila za srce, zdravila za krvni tlak, pripomočki za nego ran in povoji, medicinski nahrbtniki, kompleti prve pomoči, bolniške torbe, nitrilne rokavice za preglede, medicinske škarje.
Pripomočki za osebno higienoMila in šamponi za čiščenje telesa, zobne paste in ščetke, plenice in vložki, plenice za odrasle, papirnate brisače, mokri robčki, antiseptiki, nove maske za večkratno in enkratno uporabo, toaletni pribor.
SvetilaBaterije, sveče, naglavne svetilke.
OblačilaTopla vrhnja oblačila, rokavice, kape in rokavice iz flisa, jakne iz flisa, tople nogavice, spodnje perilo, termo perilo, gležnjarji, zimski čevlji.
DrugoFolija za rastlinjake (začasno prekrije okna namesto razbitega stekla), vložki za čevlje, odeje, odeje za nujne primere, blazine, zračne blazine, preproge, spalne vreče, spalne blazine, šotori, termosteklenice.

Hrane in igrač ne zbiramo, prav tako prosimo, da ne prinašate dobrin, ki niso na seznamu.

Hvala vam za vašo pomoč.

Skupaj smo močnejši! 

Similar Posts