Dragi medvedki in čebelice!

Naše potovanje po Sloveniji se je zaključilo. Uspešno smo zbrali vse sestavine, ki jih potrebujemo – zmleli smo žito in dobili moko, prijazni mornarji so nam podarili vrečo sladkorja, z lesenimi strgali smo nabirali na kup morsko sol, v domačih krajih smo nahranili kokoši in pobrali njihova jajca, za konec pa smo pomolzli še krave in pripravili okusno domačo skuto.

Jed iz zgoraj naštetih sestavin vsako leto tradicionalno pripravijo za Veliki šmaren v Spodnji Idriji. Vsako leto večjega in bolj okusnega. Pr’farski taborniki pa želimo pripraviti največjega. Za to pa potrebujemo vašo pomoč!

soboto 21. marca se nam pridruži pred Osnovno šolo v Spodnji Idriji. Združili bomo moči, taborniško znanje in iznajdljivost.

S seboj potrebujete primerno obutev in oblačila, pijačo za na pot in po želji kakšen prigrizek. Za kosilo bomo poskrbeli mi, s seboj prinesete le svojo menažko. V primeru slabega vremena ne pozabite na dežnik/pelerino in rezervna oblačila.

Ajdovski taborniki se bomo na MČ srečanje odpravili v soboto, 21.3.2020 ob 7.30 iz avtobusne postaje v Ajdovščini (prosimo vas, da pripeljete svoje otroke točno!). Predviden prihod nazaj je ob 16h.

Prijave na srečanje zbiramo do 9. 3. 2020, cena na udeleženca pa znaša 10€ (denar se pobira na dan odhoda).

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Similar Posts