Pozdravljeni, dragi naši RMB-jevci!

Z največjim veseljem vam sporočamo, da smo dočakali ta dan, ko lahko v vaše e-nabiralnike končno pošljemo tale mail – z naslednjim tednom zopet pričnemo z našimi vodovimi sestanki v nam ljubih »Palah«! Mimo nas so švignili skoraj trije meseci, ko smo se bili primorani prilagoditi in tako taborniško druženje prenesti v virtualni svet. Ampak za dežjem vedno posije sonce in tako se bomo lahko zopet srečali v živo in si podelili nasmehe, dobro voljo, dogodivščine in nova spoznanja. Vodniki se neizmerno veselimo tiste ure v tednu, ko lahko skupaj ustvarjamo nove spomine. ?

Življenje pa se še vseeno ni povsem vrnilo v stare tirnice, zato vas naprošamo, da se držite naslednjih navodil, ki smo jih pripravili na podlagi priporočil Zveze tabornikov Slovenije, da bodo vodovi sestanki potekali kolikor se da v varnem okolju in brez večjih težav. Že v naprej se vam zahvaljujemo za upoštevanje navodil in potrpežljivost.

Sestanki posameznih vodov bodo potekali od naslednjega tedna naprej, torej od 1. junija dalje. Potekali bodo v enakih terminih, kot do sedaj – torej vsak vod ima vodov sestanek na termin, kot ga je imel celotno šolsko leto. Prosimo vas, da so vaši otroci pred našimi prostori največ 10 minut pred sestankom in da se po sestanku tudi ne zadržujejo v Palah oz. da jih čim prej po koncu srečanja pridete iskat. Naprošamo vas, da ste čim bolj točni. Vodove sestanke bomo izvajali samo zunaj, torej v Hiši mladih se ne bomo zadrževali, otroci vanjo ne bodo imeli vstopa, razen za sanitarije. V primeru slabega vremena bomo zato tudi sestanke odpovedali, vodniki pa vas bodo o tem pravočasno obvestili.

Pred začetkom in po koncu srečanja bo vodnik vsakemu otroku razkužil roke, prav tako bomo poskrbeli za razkuževanje kakršnih koli pripomočkov, ki jih bomo med samim vodovim srečanjem uporabljali. V prostorih bomo imeli na voljo nekaj mask v primeru, da bo otroku potrebno Hišo mladih oz. v drug zaprt prostor, zato načeloma ni potrebno, da imajo otroci s seboj svojo masko.

Ker želimo v dani situaciji zagotoviti varno in zdravo okolje in biti kljub vsemu pazljivi in dosledni, vas naprošamo, da naj otroci, ki kažejo kakršne koli znake razni obolenj, ostanejo doma. Če bomo pri otroku to opazili, ga na sestanek žal ne bomo mogli sprejeti in vas bili primorani prositi, da ga odpeljete domov. Verjamemo, da je skrb za zdravje vsem na prvem mestu in da do teh neljubih situacij ne bo prišlo.

Vodstvo RMB se seveda v največji meri trudi za vzpostavitev čim bolj varnega okolja za izvajanje naših aktivnosti, udeležba otroka na sestankih pa je seveda na vašo lastno odgovornost; če vaš otrok spada v rizično skupino zaradi določenih zdravstvenih težav, svetujemo večjo pazljivost.

Podpis izjave

Še zadnje POMEMBNO in KLJUČNO navodilo: na povezavi https://mladibori.si/covid19/izjava.pdf je dostopna izjava ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja covid-19, ki jo je pripravila Zveza tabornikov Slovenije. Izpolnjena in podpisana izjava je POGOJ za udeležbo otroka na sestanku, zato vas naprošamo, da jo izpolnite, prinesete na sestanek in izročite vodniku, sicer udeležba otroka na sestanku ne bo mogoča.

Za konec vam še posredujemo povezave na smernice, ki so nam bile posredovane iz strani Zveze tabornikov Slovenije, da jih posredujemo vsem našim članom.

Tako, to so naša navodila in priporočila, po katerih bomo v RMB-ju postopali v tem »post-korona« času. Nova normalnost od nas zahteva, da smo malce pazljivejši, ker pa je spoštovanje svojega in zdravja drugih ljudi naša vrednota, verjamemo, da večjih težav ne bo in da bomo zopet z nasmehi vkorakali med nove taborniške dogodivščine, za katere nas je virus malce prikrajšal. ☺

V naslednjih dneh lahko starši pričakujete mail glede izvedbe letošnjega taborjenja – ker smo bili do sedaj glede tega v precejšnji negotovosti in brez smernic, vam kakršnih koli informacij nismo mogli podati, stanje pa se počasi normalizira, zato lahko sedaj razmišljamo o izpeljavi – le mesec prej, vendar pravijo, da nikoli ni prepozno.

Do takrat pa … vse dobro, čim manj skrbi, nasmejanih dni in lep taborniški pozdrav.

Vodstvo RMB

Similar Posts